WWW, Сайтове

4 водещи криптирани и сигурни Email доставчици

Хай! Отново аз! В тази публикация искам да ви представя няколко Email пощи, които са сигурни и предлагат криптиране на изпратените мейли и то напълно безплатно. Разбира се има и платени варианти, които може да изберете според вашите цели. Сигурно няма смисъл да ви подсетя, че пощи като Gmail, Hotmail, Yahoo и Abv са далеч от криптиране и сигурност.

Може би вие не, но има хора, които трябва да крият чуствителна информация и точно тогава на помощ идват тези мейл услуги, които ще ви посоча след малко. За радост има хора, които мислят за удобството на останалите и се появяват наистина интересни неща. Даже да нямате много специфични компютърни умения не е проблем. Всичко е автоматизирано в голяма степен, така че ако не знаете какво е криптиране и анонимно изпращане на мейл, може да се успокоите.

Влизам в темата, без да плямпам много. 🙂 Подредил съм листата според кефа ми, така че изполвайте това, което ви харесва най-много.

1. Protonmail

Създаден през 2013 в Швейцария от група учени в MIT и CERN. Сървърите и дата центровете са разположени в тайни места под 1000 м. дълбочина, охранявани чрез строги правила и условия, далеч от чужди ръце и очички. Protonmail се счита за толкова сигурен и доверен, че ако посетите сайта на Forbes, ще видите ясното заглавие „The Only Email System The NSA Can’t Access“.

Криптирането на информацита става още в браузъра преди да го изпратите към сървърите на Protonmail, така че даже накой да се опита да ви прочете мейла, той няма да има декриптиращ ключ, защото ключа го получава само отсрещният потребител. Ако и това не ви стига, сложете си парола на съобщението, която се знае само от вас и отсрещния.

Хваща ви параноята? Ок. Protonmail са помислили и за това. Възможно е да влезете и чрез TOR мрежа като посетите hiden услугата им: https://protonirockerxow.onion/ – пълна анонимност. Не стига? Дооообре… Premium или VIP акаунтите т.е. платените акаунти получават и VPN, който пак се доставя от тях. Е, айде сега, това ви стига вече, няма да убивате я.

Имате 500 MB свободно пространство и възможност да го увеличите срещу много изгодни цени, също и възможност за мейл на собствен домейн. Приемат се плащания както с PayPal, така и с Bitcoin, ако искате да останете в пълна анонимност. Определено има още какво да се разгледа, затова не го пропускайте.

2. Tutanota

Създаден в Германия през 2011 година. 1 GB свободно пространство. Не се приемат плащания чрез Bitcoin, имате възможност за мейл на собствен домейн.

3. Mailfence

Вижда бял свят през 2013 година в Белгия. Дават ви 200 MB свободно пространство. Приемат се Bitcoin-и и имате възможност за мейл на собствен домейн.

4. Disroot

Влиза в употреба през 2015, създаден в Холадия ел. поща, която ви дава цели 4 GB свободно място. Явно цветарите там малко пространство не ги удовлетворява. Приемат плащания чрез Bitcoin.

Това беше от мен, а изборът остава за вас. Останете със здраве, бай бай!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *